15 juni 2015
19:00

Referat: Tomelilla IF - AIF Barrikaden

Startelva: Simon – Jimmy, Johan S, David, Marcus – Maksym, Osama, Martin, Shakeb – Paa, Amine

Avbytare var Milad som kom in efter en dryg halvtimme men bara hann spela 3 minuter innan han blev skadad och fick utgå och Henke som spelade sista 36 minuterna på topp.

Vi började riktigt bra. Vi spelade dock i stort sett bara på högerkanten men det gjorde vi desto bättre. Maksym och Jimmy, som kom med speed från sin backposition, kombinerade vackert ett antal gånger vilket ledde till att man gång på gång kunde springa ifrån sina motståndare längs kanten. Dock ledde alla försök till avslut eller inlägg varje gång till samma resultat; en Tomelillaspelare lyckades få en fot på bollen så att den gick till hörna – hörnor som vi inte skapade minsta lilla farlighet på.

Tomelilla hade bara haft några få halvchanser när de i den 21:a min tog ledningen sedan en av våra spelare velat ha frispark och slutat spela vilket ledde till ett friläge för en kille på högerkanten som avslutade säkert. I den 32:a min ökade man på till 2-0 efter ett rejält missförstånd i vårt försvar. I den 41:a min gjorde de 3-0 på en straff som var lika solklar som avslutet var perfekt. I den 43:e min hade vi en riktigt bra chans till en reducering som kanske gett oss lite råg i ryggen inför andra halvlek men vår anfallare som var helt fri ganska nära mål missade avslutet helt.

Andra halvlek hann nätt och jämnt börja innan fyran satt i nätet bakom Simon som dock var chanslös. Målet föregicks av ett bolltapp på mittplan vilket gjorde att Tomelilla kom 4 mot 3. Den spelare som först fick ett jätteläge fick se Simon göra en fin reflexräddning men returen hamnade hos en spelare som från ett par meters håll kunde raka in den i tomt mål.

Henke hann inte mer än komma in efter 54 min (effektiva sådana d.v.s. – matchen fick avbrytas i uppemot 10 min när en Tomelillaspelare skadade sig så illa i en duell att han bröt näsan) förrän det blev en ny udd på vårt anfallsspel. När han bara varit inne 1-2 minuter nickade han fram till Maksym som ur fritt läge kanonsköt i ribban och ut. I den 62:a min hade vi ett nytt bra läge att reducera men avslutet blev helt misslyckat. Istället ökade Tomelilla på till 5-0 i den 70:e min och om nästan alla tidigare mål varit en följd av grova missar från vår sida så var detta desto mer odiskutabelt. Målskytten fick på ett sådant där skott som varje spelare drömmer om när han mycket vackert med sträckt vrist satte ett skott i krysset från 25 meter. Simon var nästan där men inte ens hans längd och spänst räckte till - ett otroligt vackert mål!

Strax efter detta 5-0-mål var vi ytterst nära att göra självmål men bollen smet som tur var några centimeter utanför stolpen. Målskyttet avslutades sedan för dagen när Amine i den 82:a min efter inlägg av Maksym slog in en välförtjänt reducering.

Statistik (våra siffror först) : Hörnor: 6-4 Avslut på mål: 5-11 Avslut utanför: 6-3